Најновије вести

Изгорела кућа социјално угрожене породице Стојановић у Босцу код Косовске Каменице

Зоран Стојановић, самохрани отац из села Босца код Косовске Каменице, и његовоседморо малолетне деце, остали су без крова над главом у пожару у којем им је синоћ
изгорела кућа. На срећу нико од укућана није повређен. Како јавља наш репортер са лица места, од куће је остало згариште, а породица се тренутно налази код рођака у истома селу.

 

Пожар се догодио синоћ, 19. марта у 19 и 20 минута, док су укућани били за вечером.

Упркос великом шоку Зоран је успео да изведе децу из куће, међу којима и своју тешко болесну и непокретну ћерка Наташу која има шест година. Први у помоћ су им притекле комшије а након пола сата стигли су и ватрогасци и угасили пожар. Сумња се да је узрок пожара лоша електрична инсталација у кући која им је изграђена 2002. године и како наводе и раније су имали проблема са тим.

Представници локалне самоуправе су обишли породицу Стојановић како би утврдили размере штете и уручили помоћ у виду хране и средстава за личну хигијену. Стојановићима је пренета порука Канцеларије за Косово и Метохију да ће им бити пружена помоћ, као и да ће им штета бити приоритетно санирана. Стојановићи су социјално угрожена породица која је веома тешко живела и пре ове несреће која их је задесила, а сад не знају како ће даље јер су у пожару остали без свега и хитно су им потребни храна, одећа и лекови за малу Наташу. Иначе, Стојановићи су већ једном остајали без дома кад су расељени из суседног села Ферићај.

Помоћ и подршка стигла је и од управнице Народне кухиње- „Мајка девет Југовића“ Светлане Стевић, општине Косовска Каменица, Центра за социјални рад и организације „Сложни хуманитарци“, која годинама помаже најугроженије породице на Косову и Метохији.

Подсетимо, новинари “Јединство” су пре пар месеци сазнавши за тешку ситуацију ове породице однели помоћ.

С.И.

Подели на: