Најновије вести

Амбасада Украјине: Кличко има право на свој став, али нема овлашћења за спољну политику

Амбасада Украјине у Србији саопштила је, поводом изјаве градоначелника Кијева Виталија Кличка за “Ле кантон 27” да он има право на слободно изражавање својих ставова, али да, као лидер опозиционе странке, нема овлашћења да износи став Украјине који се тиче спољне политике.

 

 

Амбасада наводи да не може да потврди или демантује чињеницу разговора или његов садржај и истиче да је добро познат принципијелни став Украјине о њеном односу према територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Реаговања на изјаву Кличка амбасада оцењује као антиукрајинску кампању појединих политичара и медија, који, како се тврди, “последњих година једним од главних приоритета свог рада сматрају подршку руској агресији на Украјину”.

Градоначеник Кијева Виталиј Кличко оценио је у интервјуу за швајцарски портал на албанском језику “Ле кантон 27” да ће, “након што су Албанци ослобођени од Србије, Украјинци бити ослобођени од Русије”.

“Данас се боримо против руског режима који покушава да окупира Украјину, као ви који сте некада били окупирани од Србије”, рекао је Кличко.

Подели на: