Најновије вести

Апостолова разговарала са градоначелницима на КиМ о ситуацији са коронавирусом

Шефица Канцеларије ЕУ на КиМ Наталија Апостолова поручила је, да је у циљу праћења ситуације са ширењем пандемије коронавируса на Косову и Метохији, разговарала данас са косовским градоначелницима.

 

“Позвала сам градоначелнике широм Косова који су суочени са посебно изазовном ситуацијом. Информисали су ме о ситуацији, предузетим мерама и тешкоц́ама са којима се суочавају”, навела је Апостолова у поруци на Твитер налогу.

Такође, захвалила је свим градоначелницима на Косову на њиховом раду и залагању.

Апостолова је навела да ЕУ помаже КиМ да одговори на здравствену кризу, ојача здравствени систем и опорави се од социо-економског утицаја пандемије.

ЕУ је у стању приправности и позива институције да уско сарађују и пруже потребну подршку свим грађанима из свих заједница, поручила је шефица Канцеларије ЕУ у Приштини.

Када је у питању помоћ током пандемије коронавируса, Апостолова је јуче и изјави за Косово Онлајн навела да ће ЕУ помоћи око стварних потреба за хитну реакцију на здравствену кризу, за јачање здравственог система и смањење социо-економског утицаја пандемије.

“ЕУ је успела да одовоји пет милиона евра за хитне потребе КиМ за сузбијање болести ковиђ19. Помоћ обухвата набавку специјализоване лабораторијске опреме и робе за заштиту и лечење”, навела је Апостолова.

Подели на: