Најновије вести

Боравак деце са КиМ у српским породицама у Републици Српској

Више од 1.100 малишана са Косова и Метохије боравиће у Републици Српској од 19. до 27. јуна, а о њиховој посети вршњацима у РС разговарали су данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и председник Одбора РС за помоћ Србима на КиМ Милорад Арлов.

 

Акција “Спојимо децу КиМ и РС” се спроводи девету годину за редом, а организује је Одбор РС за помоћ помоћ Србима на КиМ уз подршку Канцеларије за КиМ.
Арлов је, пред почетак састанка са Ђурићем, рекао да ће деца са КиМ бити у 22. општине, смештена у 1.000 породица.
Ђурић и Арлов разговарали су и о изградњи Дневног центра за децу и младе са потешкоћама у развоју “Подржи ме – 9. јануар” у Косовској Митровици , која је покренута захваљујући акцијама Одбора за помоћ Србима на КиМ.
Ђурић је навео да је Арлов заједно са руководством РС учинио “невероватне ствари” у претходних неколико година за српски народ на КиМ.
“Лично је боравио стотину пута на КиМ. Заједно са начелницима општина организовао је у претходном периоду боравак за више хиљада деце са КиМ у РС. Деца са посебним потребама била су у хотелу, а остали у српским породицама”, рекао је Ђурић.
Он се захвалио “братској РС” и њеном руководству и народу и свима који неуморно раде да се братство и подршка српског народа са “оне стане Дрине” осете у српским енклавама, угроженим срединама на КиМ готово сваког дана.

Подели на: