Најновије вести

Дачић: Изостанак реакције на најаве Албаније врхунац лицемерја

Шеф српске диломатије Ивица Дачић оценио је данас да изостанак реакције Међународне заједнице на најаве Тиране да ће са Приштином донети споразум о заједничким трошковима за лобирање на признању косовске независности, показује врхунац лицемерја.

 

То је врхунац лицемерја, и показатељ да њима заправо смета што је број земаља које признају Косово спао на мање од половине чланица УН”, рекао је Дачић Т а н ј у г у.

Министар је упозорио на чињеницу да најава албанског министра спољних послова Гента Цакаја да ће на заједничкој седници влада Албаније и Косова у Скадру потписати споразум о заједничким трошковима за лобирање за признање Косова, остала без иједног коментара званичника ЕУ, САД, Француске, Немачке, Велике Британије и Италије, такозване Квинте.

Дачић је упитао хоће ли имати трунку морала да од Београда и даље траже да престане да ради оно што дозвољавају и помажу Приштини и Тирани.

“Док свакодневно врше притисак да Србија одустане од кампање за повлачење признања Косова, ни реч не кажу о заједничком лобирање Косова и Албаније за признање Косова”, навео је Дачић.

Шеф дипломатије је упитао да ли то значи да они подржавају кампању за признање Косова, а противе се нашој кампањи за повлачење признања?

Подели на: