Најновије вести

Дачић са Фабрицијем о наставку међустраначког дијалога

Председник Народне скупштине Ивица Дачић разговарао је са шефом Делегације Европске уније у Србији, амбасадором Семом Фабрицијем о другој фази међустраначког дијалога која ће започети видео-састанком у понедељак, 1. марта.

 

 

У саопштењу Скупштине Србије наводи се да ће, осим Дачића и председавајућег Одбора за спољне послове Европског парламента Дејвида Мекалистера, на том састанку учествовати и Владимир Билчик, Тања Фајон, Кнут Флекенштајн и Едвард Кукан.

Фабрици је истакао важност коју ЕУ придаје наставку међустраначког дијалога и поздравио његов почетак.

На интересовање Фабриција у вези са предлогом који је Влада упутила Народној скупштини, а који се односи на измену Устава у делу који се тиче правосуђа и избора судија, Дачић је упознао амбадасадора са процедуром промена Устава, објаснивши да се ради о комплексном процесу који подразумева одржавање референдума.

Дачић је информисао Фабриција да је на дневном реду скупштинског заседања Закон о потврђивању Споразума о статусу између Србије и ЕУ о акцијама које спроводи Европска агенција за граничну и обалску стражу у Србији (Фронтекс) и да ће се посланици данас изјаснити о том акту.

Подели на: