Најновије вести

Дачић: Ускоро у Скупштини Србије седница о Косову

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је данас да ће у наредном периоду на дневном реду парламента тема бити Косово и Метохија, преноси Тањуг.

 

Као што је председник Србије Александар Вучић рекао, ми ћемо у наредном периоду свакако тему КиМ имати и на дневном реду нашег пленарног заседања”, рекао је Дачић одговарајући на питање посланика СПС Томе Филе.

Фила је питао да ли ће као председник покренути иницијативу да посланици сваког месеца или у два месеца имају обавезно тачку дневног реда која би се односила на Косово.

Он је такође подсетио да су ухапшени припадници ОВК и навео како би требало да се зна који је облик сарадње с Тужилаштвом у Хагу за злочине ОВК и шта српске власти раде у вези с тим.

“Држава ће свакако помоћи нашем организованом приступу овом новом суду јер ово није онај исти суд који је био у Хагу, ово је суд за злочине ОВК, и ситуација је мало другачија него што је била прошли пут“, рекао је Дачић.

Додао је да остаје обавеза припремања докумената и заштите сведока и свега осталог како би помогли да дође до правде и за српске жртве.

Подели на: