Најновије вести

Деца из Гораждевца пратиће наставу од куће у наредне две недеље

Седамдесетак ђака ОШ “Јанко Јовићевић” у Гораждевцу, пратиће наставу онлајн у наредне две недеље. Ученици првог и петог разреда данас су кратко боравили у школи како би се упознали, изјавио је директор школе, Милан Анђелковић.

 

Као и у осталим српским срединама, деца из Гораждевца ће, у наредне две недеље, наставу похађати онлајн.

Првог дана нове школске године само су ученици првог и петог разреда на кратко дошли у своје учионице, а разлог је упознавање.

“Данас смо позвали први и пети разред да се упознају са својом учитељицом, са својим разредним старешином и са неким наставницима. Важно је да деца размене контакт телефоне и да направе тај неки први сусрет да бисмо наредних 14 дана могли несметано да радимо, да деца добију план и програм који ће се наредних дана спровести у дело“, изјавио је Анђелковић, у емисији “Отворено о свему“, на Радио Гораждевцу.

Он је рекао да је ова школа била добро припремљена за онлајн наставу, када су у марту ове године ђаци уместо у учионицама наставу пратили на ТВ екранима.

“Мислим да смо се као цео систем, наставници и ђаци врло лако снашли, зато што је Министарство просвете одрадило свој део задатка, одрадили су онлајн наставу и припремили план и програм за нашу децу, који су нам уредно слали преко школских управа и ТВ канала, тако да смо успели да план и програм рада наше школе спроведемо на високом нивоу“, рекао је Анђелковић.

Ђаци прваци из Гораждевца, којих ове године има деветоро, ипак су на кратко успели да осете драж првог дана у школи.

Међутим, од учитељице нису могли да чују уобичајене речи, које се упућују првацима, већ оне који се односе на онлајн наставу.

“Рекла је да будемо добри. Рекла је да ћемо да се чујемо преко Вибера. Учитељица је рекла да ће преко Вибера да зове маме да радимо домаћи“, казали су гораждевачки прваци, преноси радио Гораждевац.

Ученици петог разреда су имали прилике да се друже и стичу нова пријатељства, а данас су поручили да је лепше седети у школским клупама него пред ТВ екранима.

“Лепше је да дођемо у школу и да се дружимо него преко онлајн наставе да будемо кући. Лепше ми је да идем у школу. Лепше ми је да будем у школи са другарима да се дружим него кући“ , поручили су ученици петог разреда из Гораждевца.

Уколико настава крене за две недеље, директор школе каже да ће хигијенски услови бити на високом нивоу, а одговорност ће у том случају бити и на родитељима, у циљу заштите од ширења епидемије корона вируса.

Подели на: