Најновије вести

Ђурић: Курти није укинуо таксе, то су лажне вести

Курти није укино таксе. Не наседајте на лажне вести. Премијер привремених институција самоуправе у Приштини најавио је, да будемо сасвим прецизни, само орочену суспензију такси и то условно, а истовремено уводи нове казнене мере за наше грађане и привреду које назива реципроцитетом, саопштио је вечерас директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић.

 

Овиме се ситуација не деескалира и не враћа на стање пре увођења антицивилизацијских такси на робу из централне Србије, већ се на перфидан начин уводе до сада непостојеће баријере за трговину и кретање људи и робе.

Приштина наставља да се поиграва овим питањем и економском перспективом друштва на Косову и Метохији. Ова одлука је представа намењена делу међународне заједнице.

Сматрам, међутим, да никако није време за мере попут оних које је вечерас усвојила Приштина, већ је ово време када чак и дубоке и суштинске разлике са Приштином треба да буду по страни, и када сви треба да снажно и непосредно сарађујемо на превазилажењу епидемије која не зна за границе, политичко опредељење, веру и нацију.

Подели на: