Најновије вести

Ђурић: Придржавајте се свих мера, К. Митровица и Звечан не морају да буду ни Италија, ни Шпанија

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић обратио се грађанима Косовске Митровице и Звечана поводом успостављеног карантина на територији ове две општине.

 

Поштовани грађани Косовске Митровице и Звечана, у нашим срединама у претходним данима регистрован је нажалост већи број оболелих од корона вируса. Кризни штаб у Звечану и у Косовској Митровици донео је одлуку да се ове наше две општине ставе у карантин. Позивам вас у интересу живота и здравља наших најмилијих чланова породице, људи до којих нам је највише стало, да се придржавамо у наредним данима и сатима свих мера које је прописао Кризни штаб”, рекао је Ђурић.

“Желим да вас обавестим да смо донели одлуку о додатном ангажовању лекара и да ћемо у наредним данима запослити све оне лекаре који су на евиденцији Националне службе за запошљавање. Са Министарством здравља смо договорили да пацијенти који имају тешке симптоме буду транспортовани за Клиничко-болничке центре у Нишу, Београду и другим деловима Србије, а да лакши пацијенти буду третирани у Клиничко-болничком центру у Косовској Митровици и у Студентском центру, где ће бити формирана клиника за пацијенте са најлакшим симптомима. Наши лекари су стручни, храбри и способни. Опремљени су опремом какву имају лекари и у другим деловима Србије и део су јединственог здравственог напора да се нашим људима обезбеди здавствена заштита”, истакао је Ђурић.

“У циљу успостављања здравствене заштите у условима епидемије направљена је квалитетна сарадња са свим актерима који фунцкионишу у нашој средини, укључујући и кФОР и институције у Приштини. Позивам вас да поштујемо све мере које пропише кризни штаб за сузбијање епидемије на челу са градоначелницима Гораном Ракићем и Вучином Јанковићем” апеловао је директор Канцеларије за Косово и Метохију, преноси ТВ Мост.

“Ово је у интересу свих нас. Уверен сам да ако две недеље будемо држали дистанцу једни од других, придржавали се мера и прилагодили наш свакодневни живот, ово можемо да оставимо иза нас. Уверен сам у то да Косовска Митровица и Звечан не морају да буду ни нови север Италије, ни Шпанија, ни друга жаришта која смо у претходним недељама видели. Уверен сам у то да у нама има и одговорности и самодисциплине, да није потребно свакодневно понављати ове поруке и молим вас да покажемо поштовање и бригу за наше најмилије, да покажемо поштовање и за огорман труд који наши лекари улажу да би очували здравље у нашим срединама”, наглашава директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије.

“Нашим људима хоћу да кажем да могу да рачунају у наредним данима и даље на снажну подршку наших државних институција, да ће све оно што је потребно да би систем функционисао и да би живот могао да функционише у овим отежаним условима бити учињено, и што је најважније, да ако се придржавамо ових мера, сви жемо бити безбедни. И све ће бити у реду ако се будемо придржавали ових мера. Још једном, чувајте своје најмилије. Живела Србија и нека нам је свима Бог у помоћи” поручио је Ђурић грађанима Косовске Митровице и Звечана.

Подели на: