Најновије вести

Ђурић: У сарадњи са Уницефом у Каменици обезбеђени пакети помоћи за социјално угрожене

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је вечерас да су у општини Косовска Каменица обезбедили и поделили џакове брашна, док су у сарадњи са Уницефом обезбедили пакете помоћи за социјално угрожене породице.

 

У дневном извештају објављеном на Инстаграму Ђурић наводи да су у општинама Звечан, Гњилане, Витина и Исток набавили и дистрибуирали неопходне лекове.

“У Лепосавићу смо успешно одговорили на 159 захтева за набавку лекова и хране. У Грачаници поделили смо пакете помоћи за већи број социјално угрожених породица”, навео је Ђурић.

Он је такође навео да у већински српским срединама на Косову данас није било новоинфицираних коронавирусом.

“До данас је укупно оболело 110 особа, 76 је излечено, а девет је преминуло. Оболели су из Косовске Митровице (43), Звечана (25), Лепосавића (21), Зубиног Потока (21). Оболели су смештени у КБЦ Косовска Митровица (5), Студентски центар Косовска Митровица (19), КЦ Крагујевац (1)”, навео је Ђурић.

У извештају се прецизира да су два лица из Звечана излечена.

“Укупно 47 лица из општина Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић је тестирано (до сад тестирано 1.181 лице). У Приштини, Косову Пољу и Липљану у протекла 24 часа није било прегледа у ковид амбуланти. Радимо на утврђивању контаката свих заражених лица”, прецизирао је директор Канцеларије за КиМ.

Подели на: