Најновије вести

Фон Крамон очекује доследност САД о Косову

Виола фон Крамон, специјални известилац Европског парламента за Косово, поручила је данас да се нада да ће САД остати доследне и да не постоји, како је навела, тајни план о размени територија.

 

Можемо се само надати да ће САД, након немира у држави Косово, остати верне изјави да не постоји тајни план о размени територија”, написала је Фон Крамон на свом твитер налогу.

Она је том приликом на тој друштвеној мрежи поделила заједничку изјаву Стејт Департмента И специјалног изасланика америчког председника за дијалог Ричарда Гренела, објављену јуче.

У тој заједничкој изјави је истакнуто да не постоји тајни план о размени територија између Београда и Приштине, као што су, како се наводи, неки спекулисали.

Између осталог, у изјави је поновљен захтев Приштини да одмах у потпуности и безусловно укине таксе на српске и производе из БиХ.

Тврдњу да постоји наводни тајни план о рамени територија изнео је вршилац дужности косовског премијера Аљбин Курти на седници парламента, на којој је изгласано неповерење његовој влади у среду.

Подели на: