Најновије вести

Харадинај критиковао затварање границе са Албанијом

Бивши премијер Рамуш Харадинај упутио је критике влади Аљбина Куртија због предузимања погрешних мера у току пандемије вируса ковиђ19, а једна од тих грешака, како је истакао, је и затварање границе између Косова и Албаније, преноси РТК.

 

Косово у целини, на срећу, нема велике последице по живот и здравље људи. Имамо највеће последице у економији. Мислим да су неке мере биле погрешне. Неке забране су погрешне. Косово има младо становништво, ми смо рурална земља и постојала је могућност да се дозволе активности у пољопривреди и грађевинарству. Имамо највеће последице у економији”, рекао је Харадинај.
Он је додао да је била велика грешка затварање границе између Косова и Албаније у овом периоду.
“Недостатак комуникације између Косова и Албаније и затварање границе створило је панику. Предузете мере су успаничиле обе владе. Морали смо да комуницирамо не само у области здравства, већ и образовања и других области живота. Имао сам комуникацију са председником Метом, пратио сам ситуацију“, рекао је Харадинај.
Он је подсетио на сукоб са премијером Албаније Едијем Рамом због споразума Србије и Косова.
“Био сам одлучан да не дамо територије како би се постигао споразум са Србијом. Имали смо разилажење са премијером Рамом, али покушао сам то да надокнадим. Изражавам братско поштовање целој албанској заједници. Био сам изненађен затварањем границе између Косова и Албаније. Говорим о људима јер је промет робе дозвољен. Постоје и друге нелогичне забране, али из тог искуства морамо извући покуке за будућност”, закључио је Харадинај.

Подели на: