Најновије вести

Харадинај: Курти прихвата милостињу из Србије

Лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај оценио је да в.д. косовског премијера и председник Самоопредељења Аљбин Курти лоше управља ситуацијом у вези с корона вирусом због чега је одбио његов позив да учествује на округлом столу о ситуацији изазваној пандемијом.

 

Он је оценио да су Куртијеви позиви за координацију и интеракцију постали “ритуал молитве за опроштење и спас” након једностраних одлука које су се, тврди, показале штетним и неуспешним.

У писму Куртију које је објавио на Фејсбуку Харадинај каже да је у приулог штетног деловања Куртија иду и укидање такси Србији и “милостиња” коју је примио од Србије у виду хиљаду тестова за корона вирус, чиме је, како каже, умањио способност Косова* за легално и благовремено снабдевање, директном куповином или донацијама из “пријатељских земаља”.

Као штетно Харадинај оцењује и “неуставну одлуку о ограничавању кретања грађана”, те поручује да никада неће учествовати на округлим столовима које организује Курти.

Како је навео, Куртију посе изгласавањанеповерења у парламенту недосатаје легитимитет, а због његових потеза назива га обмањивачем.

“Сетитли сте се након више од месец и по дана да позовете на округли сто о пандемији са институционалним актерима и представницима парламентарних политичких странака, што је јасан доказ да сте неозбиљни и антиинституционални”, поручио је Харадинај, а преноси Косово онлине.

Подели на: