Најновије вести

Харадинајева странка тражи прекид дијалога са Београдом

Алијанса за будућност Косова је затражила ванредни састанак владе након што је Специјални суд подигао оптужнице против Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Јакупа Краснићија и Реџепа Сељимија. Захтева од владе и да прекине дијалог са Београдом.

 

Међу захтевима странке Рамуша Харадинаја, која са Демократским савезом Косова управља владом, је и хитан састанак Савета за безбедност о општој безбедносној ситуацији на Косову.

Алијанса за будућност Косова захтева и ванредно заседање скупштине у знак подршке вредностима бивше ОВК, те састанак читавог политичког спектра ради проналажења националног јединства.

Истичу да су институције суочене са политичким и уставним изазовима.

“Алијанса за будућност Косова са забринутошћу прати развој догађаја након оптужница Специјализованих већа за бивше борце Ослободилачке војске Косова”, наводи странка Рамуша Харадинаја.

Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи је раније данас саопштио да је Суд за злочине ОВК у Хагу потврдио оптужницу против њега и да подноси оставку на место председника. Тачи се предао истражитељима Еулекса.

Подели на: