Најновије вести

Хуманитарна акција у Грачаници: Доручком са гимназијалцима до ђачке екскурзије

Ученички парламент приштинске Гимназије са седиштем у Лапљем Селу организовао је данас у Грачаници хуманитарну акцију „Доручак са гимназијалцима“ чији је циљ да продајом хране и слаткиша, коју су сами припремили, обезбеде новац за екскурзију за своје другаре.

 

Мноштво шарених слаткиша, сендвича, слатких и сланих кифлица, пројица, мафина и бакиних колача изложено је на десетак штандова у центру Грачаница, пажљиво и с укусом упакованих да привуку што више купаца.

Циљ акције коју је у сарадњи са ученичким парламентом школе покренула професорка књижевности Ана Костић, наишао је на добар одзив код свих ученика, каже председник ђачког парламента Гимназије Анђела Станојевић.

„Доручак са гимназијалцима је једна хуманитарна манифестација, на ту идеју смо дошли уз помоћ наше професорке Ане Костић. То значи да ми сви колективно желимо да одемо на екскурзију, неко нема могућности, а ми смо најбољи тим кад смо сви заједно, тако да одлучили смо се на овај корак да свима нама буде лепо и да сви будемо задовољни, рекла је Станојевићева.

Идеју су радо прихватили сви ученици од првог до четвртог разреда Гимназије јер су сви желели да дају допринос. Кулинарство им, каже Никола Ивановић ученик четвртог разреда, није представљало никакав проблем.

„Никад то није тешко, посебно за нас пошто је ово донација за нас и нађе другове и нашу матурску екскурзију,“ каже Никола.

Ни један производ није имао цену, свако је могао да остави новца онолико колико жели.

„Ово је за сваку похвалу што су млади предузели иницијативу да помогну онима који нису у могућности да плате своју екскурзију тако да позивам све мештане Грачанице да изађу и да помогну гимназијалцима у с намери да помогну другарима да оду сви заједно на екскурзију“, каже Кристина Костић која је куповином ђачких специјалитета решила да помогне акцију.

Мноштво слатких и сланих ђаконија купила је и Јелена Тодоровић из Грачанице.

„С обзиром на то да је мој син један од ученика Гимназије ја сам одлучила да купим доручак за све моје колеге на послу, наравно ту је и овај десерт којим ћемо се касније засладити“, рекла је Тодоровићева.

Поред штандова са храном у знак подршке акцију са ученицима су изашли и њихови професори, разредне старешине и директор приштинске Гимназије у Лапљем Селу.

„Срећна сам што имамо такве ученике, пре свега ово је један велики чин да се ученицима Гимназије односно матурској екскурзији помогне да се реализује плаћање екскурзије“, каже професорка физике Милена Стојановић.

Одлуком ученика и њихових професора акција „Доручак са гимназијалцима“ биће организована и убудуће .

Подели на: