Најновије вести

Ивановић: Забраном уласка лекара угрожени животи пацијената

Директор КБЦ у Косовској Митровици Милан Ивановић изјавио је да приштинске власти су забраном уласка лекарима Војномедицинске академије угрозили животе и отежали лечење пацијената.

 

Ивановић је на конференцији за штампу рекао да је улаз на Косово забрањен начелнику ВМА, пуковнику Мирославу Вукосављевићу и начелнику сектора за лечење Ненаду Ратковићу.

Они су, како каже, били у делегацији коју је у среду предводио министар одбране Србије Александар Вулин и начелник управе за војно здравство Угљеша Јовичић, којима такође није дозвољен улазак на Косово.

“Њихов долазак је практично заустављен, спречен. Тако да је лечење наших пацијената којима су заказани прегледи обустављено”, рекао је Ивановић.

Додаје да су понашањем приштинских власти угрожени животи пацијената, пренео је Радио Контакт плус.

“Ово је поступак привремених институција Приштине, на челу са председником Тачијем и премијером Харадинајем, да се Србима отежа живот и произведе етничко чишћење, као и да се Срби уклоне и отерају из болнице, а за здравственим радницима кренуо би и народ”, рекао је Ивановић.

Ивановић подсећа да еминенти доктори долазе већ шест година и помажу у лечењу свих пацијената.

“То су доктори профила каквих немамо уопште или немамо довољно овде – гастроентеролози, ендокринолози, кардиолози, офталмолози, хематолози. У претходних шест година, овде је обављено више хиљада прегледа пацијената од стране наших колега са ВМА. Прегледани су сви пацијенти, без обзира на националност – Срби, Бошњаци, Албанци. Очигледно је да Приштина не жели болницу у којој Срби могу да раде и да се лече. То су показали у прошлости, а то показују и данас”, сматра Ивановић.

Седам месеци од увођења такси на увоз робе из Србије и БиХ, Ивановић каже да су неизвесност, нередовност и несигурност присутни, али да држава Србија помаже да се то превазиђе.

“Нама је снабдевање храном исто важно као и снабдевање лековима, јер не можемо лечити пацијенте ако је снабдевање храном угрожено. Цене су веће, па су услови самим тим тежи. Неизвесност, нередовност и несигурност су присутни, али наша држава Србија нам помаже”, навео је Ивановић.

Подели на: