Најновије вести

Јевтић: Срби на КиМ су поносни на Вучићево представљање њихових интереса

Министар за повратак и заједнице Далибор Јевтић истакао је данас за Косово Онлајн да је потписивање споразума у Вашингтону добра вест за Србе на Косову и да су људи који овде живе поносни на председника Србије Александра Вучића и на оно што је постигао у Вашингтону, али и у Бриселу.

 

 

Јевтић истиче да су очекивања Срба од председника Србије Александра Вучича и директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића испуњена.

“Цела наша делагација је испунила очекивања Срба који живе на Косову у смислу заштите живота људи. Оно што је урађено потписивањем овог споразума решава не само проблеме два народа већ и даје шансу да се економске прилике поправе на само на Косову већ и у централној Србији, што и јесте нешто што треба да радује сваког човека”, рекао је Јевтић.

Он истиче да они који критикују један овакав споразум говоре само о себи.

“Њима одговара све супротно овом споразуму, супротно економском развоју, шансом за отварању нових радних веста, а самим тим повратку и опстанку Срба”, изјавио је Јевтић.

Јевтић истиче да је у разговору са Србима на Косову чуо да су људи поносни на све оно што је Вучић урадио за интересе Срба.

“Посебно ме радује чињеница да се и у Вашингтонском споразуму у тачки 12. налази питање несталих и расељених и да је јуче у Бриселу још једном покренуто то питање које је итекако важно поред свих других питања. Израда закона о расељенима ће створити правни механизам заштите у процесу повратка и заштите расељених, а ми смо, као Министарство за заједнице и повратак, спремни да у што краћем року припремимо нацрт закона, да он буде квалитетан и да га проследимо на усвајање Скупштини Косова”, закључио је Јевтић.

Подели на: