Најновије вести

Канцеларија за КиМ: Пресуда Ненаду Арсићу срамна и скандалоза одлука судских инстанци у Приштини

Канцеларија за Косово и Метохију сматра да је данашња пресуда Ненаду Арсићу кога је Основни суд у Приштини прогласио кривим и осудио на шест година затвора због наводног “ратног злочина против цивилног становништва” срамна и да представља још једну у низу скандалозних одлука судских инстанци у Приштини.

 

 

Нажалост, показало се тачним оно на шта је Канцеларија за Косово и Метохију упозоравала од самог почетка овог случаја, а то је да не постоје претпоставке да се овај или било који други случај против лица српске националности процесуира у складу са основним демократским стандардима и међународним правним тековинама, нити да има услова за фер и правично суђење”, наводи се у саопштењу Канцеларије.

Ненад Арсић осуђен је на казну затвора иако за наводни злочин који му се ставља на терет нема ниједног валидног доказа, већ је по среди наставак уобичајене праксе Приштине да се на основу изјава лажних сведока доносе осуђујуће пресуде против Срба.

Бранилац кога је ангажовала Канцеларија за Косово и Метохију уложиће жалбу на ову срамну пресуду и очекујемо да она буде поништена.

Овакве судске одлуке имају за циљ додатно застрашивање Срба који су остали да живе на простору Косова и Метохије, али су и јасна порука расељенима да нису добродошли.

Канцеларија за Косово и Метохију позвала је и међународну заједницу да не дозволи да Ненад Арсић постане жртва политичких превирања у Приштини.

Подели на: