Најновије вести

Канцларија за КиМ: Пресуда Тасићу је рефлекс дневнополитичких дешавања на Косову и Метохији

Канцеларија за Косово и Метохију изражава забринутост због озбиљних процесних недостатака у поступку који је у Призрену вођен против Дарка Тасића из Мале Круше.
Тасић је првостепено осуђен због ратног злочина, иако су сведочења против њега била противречна, а затворска казна од 22 године која му је изречена већа је од законског максимума предвиђеног приштинским законодавством.
Према кривичном законику самопроглашеног Косова максимална казна за ратни злочин је 15 година затвора, а начин на који је Тасићу суђено и пресуђено доводи у оправдану сумњу објективност суда.
Пресуда Тасићу је очигледно рефлекс дневнополитичких дешавања на Косову и Метохији, а приштинско правосуђе није се, по нашем уверењу, показало довољно непристрасним и компетентним да суди и пресуђује по Еулексовој оптужници. Канцеларија за Косово и Метохију наставиће да пружа подршку и правну помоћ породици Дарка Тасића, као што смо и до сада чинили ангажујући двојицу угледних адвоката одбране, а овим поводом обратићемо се и надлежним међународним организацијама, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Подели на: