Најновије вести

Кризни штаб Општине Звечан одржао 13. седницу

На 13. по реду седници Кризног штаба Општине Звечан, у пуном саставу, којом је председавао Председник Привременог органа Општине Звечан, Иван Тодосијевић – Председник Кризног Штаба донети су следећи закључци:

 

1. Председник Привременог органа Општине Звечан, Иван Тодосијевић, одржао је састанак са службеницима Црвеног крста и волонтерима, на којем је изразио речи захвалности волонтерима за несебичну помоћ у овим тешким тренуцима. И у наредном периоду наставља се акција обиласка грађана старијих од 65 година, са територије општине Звечан.

2. Кризни штаб Општине Звечан апелује и моли све грађане да без преке потребе не излазе из својих кућа и станова.

3. Забрањује се свим грађанима, без обзира на године старости, кретање у периоду од 17.00 до 05.00 часова, осим надлежних органа на задатку и оних који имају радну обавезу.

4. Ограничава се рад продавница мешовите робе и апотека у општини Звечан на период од 07.00 до 16.30 часова.

5. Општина Звечан апелује на све грађане да се строго придржавају прописаних мера и не излазе на улице без преке потребе, чак ни у време када је кретање дозвољено, а старија лица и хронични болесници се моле да се стриктно придржавају свих до сада донетих мера, упутстава и препорука надлежних органа, те да не напуштају своје домове, да покажу одговорност и према себи и према другима, јер једино тако могу да се сачувају животи.

6. Редовно се врши дезинфекција улица и зграда на територији општине Звечан.

7. Препоручује се да деца без преке потребе не излазе из својих домова и да редовно прате наставу.

8. Забрањују се окупљања у парковима и на спортским теренима.

9. Снабдевеност основним животним намирницама је за сада задовољавајућа.

Подели на: