Најновије вести

Курти у понедељак излаже посланицима предлог за формирање владе

Седница скупштине на којој ће Аљбин Курти изложити свој предлог за будућу косовску владу одржаће се 3. фебруара. Курти је званично проглашен мандатаром за састав косовске владе декретом косовског председника Хашима Тачија 20. јануара.

 

Председништво косовске скупштине је на данашњој седници донело одлуку да се седница скупштине одржи у понедељак, у 11 часова.

Седница скупштине биће одржана дан пре него што мандатару, председнику Покрета Самоопредељење истиче рок за подношење предлога следеће косовске владе.

Са Демократским савезом Косова још није постигнут договор о будућој влади. Председник скупштине је оптимиста.

“Разговори трају, још нема договора, али ја сам врло оптимистичан да ће споразум бити постигнут и да нико не може да заустави стварање Куртијеве владе. Све што морамо да учинимо је да имплементирамо глас грађана, који је био глас за промене, за Аљбина Куртија, премијера”, каже Глаук Коњуфца.

Из Демократског савеза је најављено да ако током викенда не буде договора две странке о владиној коалицији, да су спремни да подрже и мањинску владу Самоопредељења.

Из Демократске партије Косова и Алијансе за будућност Косова кажу да неће да гласају за предлог који буде изнео Аљбин Курти.

Из Српске листе су поручили да неће бити сметња формирању будуће косовске владе.

Подели на: