Најновије вести

Курти: Влада која служи Србији ради и у суботу

Председник Самоопредељења Аљбин Курти је након одлуке премијера Косова Авдулаха Хотија да укине реципроцитет са Србијом рекао да влада у суботу одржава састанке ради укидања реципроцитета према Србији.

 

И незаконита за Косово и у служби Србије. Чак и у суботу раде и одржавају седнице само да би укинули реципроцитет према Србији. Косово има безброј социјалних и економских проблема, али они не могу бити приоритет у поређењу са захтевима Србије. Ово је незаконита влада Косова”, написао је Курти на свом Фејсбуку.

Курти је даље рекао да је данашњом одлуком премијер Хоти бацио кривицу на Косово за досадашњи изостанак дијалога са Србијом, када је изјавио да је укидање реципроцитета уклонило препреке дијалогу.

„Хоти је изјавио да је уклонио препреке за наставак дијалога са Србијом. На тај начин је окривио Косово за досадашњи изостанак дијалога. Тако добру услугу Србији Београд није могао ни да замисли. Поред чињенице да ц́е дијалог бити асиметричан, јер укидањем реципроцитет од стране Косова, косовска страна је окривила себа за одлагање наставка дијалога”, поручио је Курти.

Подели на: