Најновије вести

Михајловић: Пред Србијом су велики изазови

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је данас да разговори о најважнијим државним темама, као што је питање Косова и Метохије, захтевају јединство и подршку унутар Србије, како би се на најбољи начин заштитили интереси државе и грађана.

 

“Пред Србијом су велики изазови и веома је важно што председник Србије Александар Вучић има пуну подршку Владе Србије, исказану и кроз усвојену Декларацију о подршци активностима председника Републике у разговорима са Приштином, али и неспоран легитимитет који произилази из подршке грађана на изборима”, навела је Михајловић у саопштењу.
Кад постоји јединство, то значи и снажнију позицију српске стране у разговорима са представницима привремених инситуција из Приштине, а председник Вучић неће прихватити ништа што није у интересу Србије, наводи Михајловић.
“Надам се да ће упркос свим изазовима и притисцима, разговори у Вашингтону донети искорак на пољу економске сарадње и инфраструктурног повезивања. Развој инфраструктуре и привредна сарадња важни су за будућност и бржи развој региона, и могу само да повећају шансе за позитиван ишод дијалога у којем две стране покушавају да дођу до компромисног решења”, поручила је потпредседница владе.

Подели на: