Најновије вести

Морамо бити солидарни

Поповић положио нови камен темељац за кућу породици Максимовић у Ливађу

 

Председник општине Грачаница Срђан Поповић положио је камен темељац за изградњу куће породици Максимовић у Ливађу. Социјално угрожена породица и уједно млади брачни пар Максимовића једна је од шест којој ће општина Грачаница до краја године изградити нову кућу.
Поповић је у Ливађу рекао да ће општина у складу са својим могућностима помоћи свим грађанима у стамбеном збрињавању.
-Свака изграђена кућа је за нас плус јер је веома битно да утемељимо наше породице овде и да колико год можемо, и као општина и као људи, да помогнемо једни другима. Морамо да будемо солидарни, морамо да знамо шта радимо и морамо да гледамо у будућност ако желимо да опстанемо на овом простору. Ја сам поносан на сваки камен темељац који сам до сада поставио. На овоме нећемо стати. Остају нам још три породице које ћемо кренути да стамбено збрињавамо у наредних 15 дана. Посебно се радујем јер породица Максимовић очекује принову, тако да ће беба дати посебну чар свему овоме што радимо, рекао је Поповић.
Немања Максимовић који ће се са породицом до краја године уселити у нову кућу каже да је посебно радостан јер је свој кров над главом једно од најважнијих питања у животу сваке породице.
-Живели смо са родитељима у старој породичној кући од 36 квадрата нас деветоро. Сада су се у и стричеви којима такође припада кућа вратили и хоће ту да живе. Ова кућа за моје дете и супругу која је удругом стању значи нови почетак. Хвала председнику општине Грачаница Срђану Поповићу што нам је у томе помогао, рекао је Немања.
Полагању камена темељца за иградњу куће породици Максимовић у Ливађу присуствовао је и председник привременог органа СГ Приштина Љубинко Караџић који је рекао да га радују овакви догађаји јер је то гарант да ће та породица остати на Косову.

М.Ч.

Подели на: