Најновије вести

Мухаџери: Врло брзо имаћемо другу Хотијеву владу, ДСК да дозволи фракције у партији

Заменик председника ДСК и градоначелник Пећи Газменд Мухаџери каже да ће постојати и друга влада Авдулаха Хотија и да ДСК треба да размотри могућност да се дозволе фракције засноване на пракси сестринских странака из Немачке ЦДУ/ЦСУ, објавила је Економиа онлајн.

 

Мухаџери додаје да је ова влада Авдулаха Хотија можда краткотрајна, али ће у њено време доћи до успеха и врло брзо можемо имати и нову владу.

Говорећи о расправама председника ХашимаТачија и председнице парламента Вјосе Османи, Мухаџери наводи да се политички дискурс на Косову претвара у личну расправу.

“На политичке противнике треба гледати само као на политичке противнике, а не као на непријатеље. Не би требало да политику Албаније доводимо на Косово”, рекао је Мухаџери.

Заменик лидера ДСК каже да ова дебата не служи Тачију или Османи.

“Политичке странке морају се такмичити политичким програмима. Владе које трају три или шест месеци не могу остварити напредак у земљи”, рекао је Мухаџери и додао да верује да се Авдулах Хоти неће бавити отпуштањем одбора, али ће радити без превелике буке.

“Стога мислим да ће постојати и друга Хотијева влада, иако ће вероватно бити краткорочна због одлука које ће доносити и треба им дати шансу за то”, рекао је између осталог Мухаџери.

Подели на: