Најновије вести

Мустафа: Ако нема договора о председнику, идемо на изборе

Председник владајућег Демократског савеза Косова Иса Мустафа изјавио је да је на Демократској партији Косова да предложи кандидата за упражњено место председника привремених приштинских институција, додајући да ако не буде договора политичких странака о тој функцији, онда ће на Космету бити нових парламентарних избора.

 

 

Мустафа је након серије састанака протеклих дана рекао да о месту будућег председника привремених приштинских институција, након што је Хашим Тачи поднео оставку због подизања оптужнице, треба да одлучи и Демократски савез Косова.

“Одлуку треба да донесе и ДСК, ово није појединачна одлука. Али још увек нема одлуке ДПК-а да предложи кандидата”, рекао је Мустафа а преносе приштински медији.

Пренео је да још није било разговора да се ДПК на крају придружи косовској влади.

Неколико дана раније Мустафа је објаснио да по хијерархији централних институција у Приштини, место председника скупштине припада најбројнијој парламентарној партији – Самоопредељењу, место премијера другој по реду – Демократском савезу а место председника трећој странци – Демократској партији Косова, чији је председник Кадри Весељи такође оптужен за ратне злочине и налази се у притвору у Специјалнмом суду у Хагу.

Подели на: