Најновије вести

На аеродром слетели држављани Србије из Француске и Холандије

Авионом “Ер Србије” допутовали су држављане Србије који су били заробљени на аеродромима “Шарл де Гол”у Паризу и “Шипол” у Амстердаму.

 

Једна од путница, Снежана Јовановић из Свилајнца, рекла је за Тањуг да су на лету из Париза одлично прошли и да није било проблема.

“Захваљујем председнику Александру Вучићу и свима који су организовали овај лет како би стигли у Србију”, рекла је Јовановићева.

Студент Лаген универзитета у Холандији Ђорђе Димитров рекао је да су обавештени да је држава Србија организовала лет.

“Наша амбасада у Холандији је све ефикасно средила. Захваљујем посади авиона, особљу и Влади Србије која је послала овај авион и тиме исказала поштовање према свима нама”, истакао је Димитров и додао да је ситуација у Холандији тешка.

“Све је затворено у овом тренутку. Стање се мења из дана у дан, и мислим да ће бити само још горе”, рекао је Димитров.

Један од путника, Арпад Лацко из Суботице, истакао је да је сада све на пристиглим путницима, да буду одговорни и поштују мере предострожности.

Широм Европе на аеродромима се налазе и грађани Србије који су заробљени због измена у ваздушном саобраћају до којих је дошло након што су многе државе увеле мере за спречавање ширења коронавируса.

Тим поводом, председник Александар Вучић је рекао да је Влада Србије спремна да пошаље авионе за српске студенте и друге грађане који су остали заробљени на аеродромима у иностранству.

“Спремни смо да пошаљемо наше авионе и да то платимо”, навео је том приликом председник.

Подели на: