Најновије вести

Новогодишњи караван среће Канцеларије за КиМ у метохијским селима

И ове године, представници Канцеларије за Косово и Метохију обрадовали су малишане у српским срединама на КиМ пригодним поклонима за Нову годину и Божић.

 

 

Традиционално, као и сваке године, Канцеларија за Косово и Метохију обезбедила је пакетиће за сву децу у српским срединма на Космету. Малишанима из метохијских села Бање, Суво Грло, Осојане и Црколез, поклоне је уручила помоћница директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов.
Дечица нису крила одушевљење и задовољство због добијених поклона.

“У протеклој години, иако је била врло тешка, у српским срединама на Косову и Метохији рођен је вечи број деце у односу на 2019. годину. Канцеларија за КиМ традиционално сваке године уручује пакетиће деци која живе на простору наше лепе, јужне српске покрајине па тако и ове године. Уз велику подршку директора Канцеларије за КиМ, Петра Петковића, помоћници директора и чланови кабинета директора налазе се на терену. Наши малишани на простору КиМ живе у веома тешким условима али ова додела пакетића има за циљ да измами њихове осмехе и да у њиховим очима видимо срећу и радост”, рекла је Миладинов.

Након Осојана помоћница директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов обишла је Привремени орган општине Клина где је разговарала са локалним представницима, а након тога и Основну школу “Јанко Јовићевић” у Гораждевцу где је малишанима уручила новогодишње пакетиће.

Подели на: