Најновије вести

Одговорно понашање примерено тренутку

Хуманост на делу – Анђела Станојевић из Штрпца, студенткиња Учитељског факултета из Призрена-Лепосавића

Ванредно стање Анђелу Станојевић, студенткињу, затекло је у Лепосавићу, где и студира и шодно околностима у којима смо се сви нашли поред учења почела је да шије маске, јер је предходно завршила и кројачки занат. Њеним рукама сашивене подељено је више стотина маски, које су сада најтраженији производ.
Лепосавић, 24. Април- Епидемија Цорона вируса променила је животе свих нас, а појачана хигијена и ношење заштитне опреме постао је императив у заштити здравља. Како би се на неки начин нашла од користи и помогла, Анђела Станојевић, девојка из села Горња Битиња код Штрпца, која студира на Учитељском факултету Призрен- Лепосавић, одмах по избијању епидемије почела је са послом кројења и шивења заштитних маски.
– Сматрала сам да на овај начин могу помоћи многима да се саучавају од инфекције и пошто сам предходно прошла курс шивења у кројачкој радионици, то ми није био тежак посао. Посао кројења и шивења је веома креативан и волим тиме да се бавим, а шивење маски наметнуло се као потреба у овом тренутку и ја сам сматрала као своју дужност да се одазовем и тако помогнем општини Лепосавић где студирам.
Ова скромна, хумана и вредна девојка на почетку је сашила двеста маски које су предате Кризном штабу у Лепосавићу, његовом начелнику Слободану Бараћу.
Након тога сашила је још више стотина маски које је поделила својим колегима и пријатељима, како би им се нашле у овим тешким временима. Шила је маске у свом месту где живи, а , како сама каже, тамо се суочава са честим нестанком струје, недостатком материјала…Сналази се сама за материал, игле, конац.
На овом изузетно хуманом гесту и маскама које је предала Кризном штабу, а које су расподељене Ватрогасној јединици и у неким предузећима, захвалио јој је и градоначелник Лепосавића Зоран Тодић.
Андјела истиче да општина Лепосавић у великој мери помаже својим градјанима и да се и она на овај начин укључила да помогне у месту где студира.
Иначе, Анђела је студенткиња треће године Учитељског факултета Призрен- Лепосавић, а поред студија и хуманитарног рада, јер је поред ове ситуације и раније била укључивана у низ акција хуманитарног карактера, она је и веома вешта у шминкању, па кад има времена и тиме се бави. Хуманост и лепота спасиће овај свет, а ова вредна девојка прави је пример младима како вешто и креативно исказати себе и помоћи другима.В.Вукојевић

Подели на: