Најновије вести

Отворено Интернистичко Одељење

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Слађана Марковић-Стојановић посетила болницу у Пасјану у Косовском Поморављу

 

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију, задужена за зравство, образовање и социјалну заштиту, Слађана Марковић-Стојановић са свјим сарадницима посетила је 30.септембра болницу у Пасјану која функционише у овкиру здравственог центра „Гњилане“ у Косовском Поморављу. Свечаним пресецањем врпце, она је озваничила рад интернистичког одељењу и оквуру ове болнице чије је опремање неопходном опремом финансирала Влада Реплике Србије преко канцеларије за КиМ. Истом приликом посетила је и новосаграђени дијагностички центар при поменутој болници, у чију је изградњу Влада Републике Србије недавно уложила око 5 милиона динара. Он ће ускоро бити опремљен свом неохпдном опремом и пуштен у рад. За сада овај центар располаже ултразвучним апаратом, који је на иницијативу предлог Канцеларије за КиМ обезбедио француско-српски хуманитарац Арно Гујон.

Слађана Марковић Стојановић је током посете болнице у Пасјану у разговору са руководством и запосленима у овој здрвственој установи казала да ће Република Србија наставити да помаже свој народ на Косову и Метохији у свим доменима живота и рада, укључујући и домен здравствене заштите. Најавила је да ће здравствени центар „Гњилане“преко канцеларије за КиМ ускоро добити једно ново модерно санитетско возило, са свом пратећом опремом. Она се истом приликом завхалила запосленима у болници како је казала на савестан и марљив рад и допринос останку и опстанку српског народа на овим просторима.

Директор здравственог центра „ Гњилане“ др Зоран Перић је током посете Слађане Марковић-Стојановић казао да је утоку јутра добио допис од Министарства здравља Републике Србије да је дозвољено заппшљаање нових радника у овом здравственогм центру.

-До средине недеље биће расписан конкурс за нова радна места. Биће запослено 13 лекара и 8 медицисских сестара –казао је др Перић истакавши да ће то много значити за даљи рад Здравственог центра „Геилане“, тим пре јер од 2010.године у овој здравственој установи није било новог запошљавања.

Слађана Марковић, Стојановић је казала да ће бити заппшљавања и у другим сегментима, али такође и у здравству не само у току ове, већ такође и у току наредне године.

Током посете болници у Пасјану, Слађана Марковић-Стојановић обишла је сва одељења у болници, укључујући и Гинеколошко-акушерско у коме је током претходноа два дана и ноћи рођено 6 беба. Док је трајао њен боравак у болници је рођен један дечак, а једна породиља је чекала на порођај.

Др Перић и Слађана Марковић-Стојановић позвали су запослене у здравственом центру Гњилане да у недељу 6.октобра изађу на изборе и гласају за опцију из које стоји Република Србија, тојест да свој глас дају Српској листи.

Подсетимо болницу у Пасјану, званично је 2015.године отоврио у то време премијер, а сада председник Републике Србије, Александар Вучић.

С.И.

Подели на: