Најновије вести

Петковић: Ђорђевићеви напади наставак хајке на институције Србије

Члан Главног одбора СНС Петар Петковић оценио је да су напади Млађана Ђорђевића на амбасадора Србије у САД Марка Ђурића наставак хајке на институције Србије, која за циљ има рушење угледа и дестабилизацију државе.

 

 

Петковић истиче да је Ђорђевић као ној забијао главу у земљу када су албански екстремисти 2004. године вршили погром над српским народом на Косову и Метохији.

Према његовим речима, Ђорђевић нема морално право да суди о делима човека – Марка Ђурића, који је са својим народом у јужној покрајини био када је најтеже.

“На муци се познају јунаци, али и кукавице, а Ђорђевић дефинитивно спада у ову другу групу – међу оне што добацују из ћошка да заподену кавгу па онда беже колико их ноге носе”, указао је Петковић.

Истиче да је Ђурић “подметао своја леђа” како не би страдали Срби на Косову и Метохији, а да је Ђорђевић мартовски погром провео сакривен, како каже, вероватно у неком бифеу.

Петковић подсећа да је за време Ђурићевог рада у Канцеларији за Косово и Метохију повучено 18 признања једнострано проглашене независности српске јужне покрајине, спречен је пријем Приштине у низ међународних организација, изграђена су читава насеља за повратнике и социјално угрожене Србе на КиМ.

Додаје да су то исти они које је Ђорђевић својим нечињењем направио социјалним случајевима и прогнаницима.

“Ђорђевић и сви ‘Обилићи’ са Ђиласовог платног списка нису заједно урадили за Србију и српски народ у нашој јужној покрајини колико је урадио један Марко Ђурић и најважније да то знају наши сународници на Косову и Метохији јер тамо се најбоље познаје ко је какав”, закључио је Петковић.

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић изнео је раније тврдњу да је оптужница против Тачија доказ да Александар Вучић преговара са ратним злочинцима, као и да је Марко Ђурић то потврдио својим одговором.

Подели на: