Најновије вести

Петковић грађанима са Космета: Држава је ту за вас

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић примио је у Палати “Србија” 17 грађана с Косова и Метохије незадовољних резултатима конкурса за пријем у КБЦ Приштина, са привременим седиштем у Грачаници.

 

Петковић и грађани са Космета су разговарали о могућностима за ново запослење, али и свим другим проблемима са којима се свакодневно сусрећу на простору Косова и Метохије, наводи се у саопштењу канцеларије за Косово и Метохију.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију упознао их је са чињеницом да је у петак расписан нови конкурс за 26 радних места у КБЦ Грачаница и да ће на посао моћи да рачунају они који испуњавају прописане услове, али и према приоритетима у односу на своју породично-материјалну ситуацију на чему ће лично инсистирати.

Поручио им је да је држава Србија ту за њих и да се труди да решава проблеме, али да није у могућности да одједном реши све њихове захтеве, али да ће се о сваком оправданом ангажовати.

Током састанка свако од учесника изнео је Петковићу своје проблеме на Косову и Метохији који се нису тицали само запослења на конкурсу, већ и помоћи при адаптацији кућа, добијању грађевинског материјала, помоћи при обрађивању земље, остваривању права на социјалну помоћ…

Он им је поручио да ће Канцеларија свуда где је то могуће наћи начин да им помогне. Једна од молби односила се и на то да се побољшају услови школског превоза на територији централног Косова и Метохије, предложено је да се побољша рад амбуланти у сеоским подручјима и ти проблеми ће бити решени у најкраћем могућем року. Током састанка, обезбеђено је и пет радних места за позицију геронто-домаћица.

Састанку су присуствовали и помоћници директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов из сектора за социјална питања и људска права, Јелена Стојковић из сектора за планирање и реализацију инфраструктурних пројеката, Веселин Кочановић из сектора за подршку привреди, пољопривреди и руралном развоју и Душан Јововић, помоћник директора задужен за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ.

Ово је други састанак који је Петковић одржао са грађанима незадовољним резултатима конкурса за пријем у КБЦ Грачаница, а претходно је 17. марта у Грачаници разговарао са њих седамдесет.

Подели на: