Најновије вести

Петковић: Милетић задобио повреде само зато што носи српско име и презиме

Серији напада на Србе и њихову имовину у повратничким селима у Метохији нема краја. Јуче је у селу Опрашке код Осојана брутално претучен Петко Милетић, док је покушавао да спречи крађу дрва из своје шуме.

 

“Чуо сам звук моторне тестере који допире из правца мог имања, када сам трактором отишао до шуме они су почели да беже, имање је близу куће око 700 метара је удаљено. Одмах сам их препознао, то су учинили Египћани из суседног села Жача. Стигао сам их трактором и упозорио их да више не долазе и не краду дрва. Чим сам потегао за телефоном, почели су да ме туку чиме су стигли и шутирају”, рекао је Петко Милетић.

Поводом овог напада породицу Милетић обишао је помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

“Тешке повреде које је Петко Милетић задобио, задобио их је само зато што носи српско име и презиме, само због тога што је затекао лопове на свом имању, у својој шуми, и само због тога што је био одлучан да брани и своју кућу и своје имање. По ко зна који пут, не само у Метохији него по целом Косову и Метохији страдају Срби само зато што желе да остану, и буду свој на своме,” рекао је помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Петковић додаје да су изостале реакције Приштине и реакције албанских политичара на јучерашњи догађај.

“Они само треба да кажу да овакво насиље према Србима треба да стане, и све док не буде реакције из Приштине шаље се порука да је дозвољено да се Срби нападају, да је дозвољено да се њихове куће пљачкају, да се краде стока. Држава Србија и Канцеларија за КиМ ће учинити све да заштити и ову честиту породицу али и све Србе, поготову овде у Метохији где из дана у дан страдају, напомиње Петковић.

Подсетимо да је само од фебруара ове године у повратничким селима у Метохији забележено 26 напада на овдашње Србе и њихову имовину.

Подели на: