Најновије вести

Пола милиона грађана се пријавило за сто евра у току прва три сата

У току прва три сата пола милиона грађана Републике Србије се пријавило за исплату новчане помоћи у износу од 100 евра преко портала Управе за трезор, на веб адреси idp.trezor.gov.rs.

 

Подсећамо да право на новчану помоћ имају сви пунолетни држављани Републике Србије, са важећом личном картом и пребивалиштем у Републици Србији. Потребно је само да унесу број личне карте, матични број, као и да изаберу банку преко које желе да им се исплати новац, без обзира на то да ли имају отворен рачун или не.

У петак 15. маја ће почети пријава телефонским путем, преко контакт – центра, чији ће број телефона бити објављен у петак ујутру.

Примаоци пензија и новчане социјалне помоћи су аутоматски пријављени за исплату ове новчане помоћи, која ће за њих почети од петка 15. маја.

Подсећамо да је циљу подршке својим грађанима у временима кризе изазване епидемијом новог вируса Covid-19, Влада Републике Србије донела је одлуку да свим пунолетним држављанима који имају пребивалиште на територији Републике Србије и важећу личну карту, омогући добијање једнократне помоћи од 100 евра у динарској противвредности.

Подели на: