Најновије вести

Постављен камен темљац за још три зграде у Косовској Митровици

Изградња још три нове зграде почела је данас у Косовској Митровици, у улици Војводе Путника. Камен темељац поставио је председник привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић и како је најавио до краја године биће изграђено укупно осам нових стамбених зграда.

 

Нема лепшег ни радоснијег дана него када смо у прилици да некоме у наредном периоду омогућимо да започне нови живот са решеним стамбеним питањем. Тако ће бити до краја године за 96 породица – казао је Спирић
Пројекат реализује Привремени орган општине Косовска Митровица средствима Владе Републике Србије која је преко Канцеларије за Косово и Метохију издвојила близу 331 милион динара, наменски за изградњу осам стамбених зграда. Према Спирићевим речима зграде ће бити завршене и усељене „ако не до Митровдана, онда до краја године“.
-То је јасан показатељ да константно и Влада и држава, сви заједно улажемо максималне напоре да се, пре свега, створе бољи услови за живот и наше трајање на овим просторима. Ми смо одлучни да се боримо за бољи живот сваког појединца- истакао је Спирић и највио ужурбано решавање проблема који у сваком граду постоје, као и убрзану реализацију планираних пројеката, како би се надокнадило време изгубљено због епидемије коронавируса .
Он је нагласио да челници овог града неће дозволити да ниједна породица буде без решеног стамбеног питања, нити да живи у нехуманим условима.
– Позивамо младе људе да улажу у своје знање а град ће им омогућити нова радна места. Грађани су и до сада показали озбиљност и одговорност, а на нама је да им узвратимо одговорном политиком – каже Спирић.
Он је, такође најавио да ће у сарадњи са градском дирекцијом за стамбени и пословни простор кренути у адаптацију и санацију многих стамбених простора, решавати проблем улаза и уређења у читавом граду. Како је рекао, од понедељка до среде наставиће са пријемом странака, идентификоваће њихове потребе и проблеме и решавати их заједно.
Осим ових осам зграда у току су радови на изградњи нове зграде за станаре „Самачког блока“, чији су станови изгорели у пожару 2017. године.
Завршетак радова на том објекту очекује се до краја године, а средства у износу од 42 милиона динара обезбедио је Град Београд.
С.К.

Подели на: