Најновије вести

Председник Израела изразио подршку народу Србије

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са председником Израела Рувеном Ривлином, који је рекао да је својим позивом желео да изрази подршку председнику Вучићу и народу Србије у борби против заразне болести Ковид19.

 

Двојица председника су се сагласила да коронавирус не познаје државне границе и да је међународна сарадња од виталног значаја за успешно супротстављање ширењу заразе, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Они су међусобно изразили жаљење због жртава болести у Србији, односно у Израелу и изразили наду да ће предузете мере предострожности утицати да број изгубљених живота буде што мањи.

Вучић је рекао да се са задовољством сећа својих сусрета са председником Ривлином у Београду односно у Јерусалиму, и да очекује да Србија и Израел наставе да развијају билатералне односе и разноврсну сарадњу.

Он је подсетио на то да су српски и јеврејски народ током историје делили исту судбину, посебно у Другом светском рату, и нагласио да у Србији нема, нити ће бити, антисемитизма.

Подели на: