Најновије вести

Преминуле још две особе, новозаражених 76

Коронавирус је у Србији регистрован код још 76 особа, а од последица болести преминуло је двоје људи. На респираторима је 48 пацијената.

 

16:15
Средњошколци у Чачку потпуно спремни за нову школску годину
У првом разреду средњих школа у Моравичком округу од данас је 1.900 ученика, а укупно ће у школу кренути око 8.000 средњошколаца.

Први часови у новој школској години по новим правилима и другачијим условима, уз обавезне маске, поштовање дистанце и редовну дезинфекцију.

У Машинско-саобраћајној школи у Чачку определили су се за комбиновани модел.

Још пре почетка наставе за 1.121 ученика све су добро организовали, а седмично ће у школу долазити само половина сваког одељења, друга половина ће пратити наставу на даљину, па ће се наредне недеље променити.

Направили су и своју мултиплатформу где постављају наставне садржаје и комуницирају са ученицима.

15:52
Двоје новозаражених у Крагујевцу
Од 209 обрађених узорака у лабораторијама крагујевачког Института за јавно здравље и Медицинског факултета у Нишу, коронавирус потврђен је код две особе из Крагујевца.

У осталим општинама Шумадијског округа, нема новозаражених.

У Клиничком центру у Крагујевцу на лечењу је 26 пацијената, од којих је пет на респиратору.

15:14
На КиМ још осморо преминулих и 147 новооболелих
На Косову и Метохији, у срединама под надзором здравственог система косовске владе, у последња 24 часа преминуло је осам особа оболелих од ковида 19.

Од избијања епидемије преминуле су 533 особе, које су према наводима лекара имале и друге пратеће болести.

Институт за јавно здравље у Приштини регистровао је 147 нових случајева инфекције коронавирусом на основу тестирања 534 узорка.

Укупно је 13.601 особа инфицирана на КиМ од избијања епидемије. Излечена су 9.792, а активно 3.276 случајева.

15:06
У болници у Чачку 19 пацијената
У пријемно-тријажној амбуланти Опште болнице у Чачку смањен је прилив пацијената са симптомима и знацима ковид инфекције.
У току дана прегледано 17 пацијената.

На свим одељењима која су претворена у ковид одељења хоспитализовано је укупно 19 пацијената.

14:42
Тестирано 7.509 узорака
У последња 24 сата у Србији су преминуле две особе, док је регистровано 76 нових случајева. На респираторима се налази 48 пацијената. Тестирано је 7.509 особа.
Хоспитализовано је 69 особа, док је са болничког лечења отпуштено 128.

Министар здравља Златибор Лончар рекао је после састанка са директорима ковид болница да је ситуација са коронавирусом боља захваљујући поштовању мера и да ће сада одређене здравствене установе бити доступне за пацијенте који су морали да чекају на прегледе или интервенције због епидемије.

Број регистрованих случајева коронавируса у процентима
Број регистрованих случајева коронавируса у процентима
Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, имунолог Срђа Јанковић каже да је важан моменат да је у понедељак био само 41 новозаражени, од тога седам у Београду, али да смо и у мају и без поласка у школу имали повољну ситуацију која је неочекивано прешла у нови пораст броја оболелих.

Јанковић је рекао да не сме бити опуштања и да само ригорозно спровођење свих мера које су на снази може да одржи бројеве прихватљиво ниским.

Број ковид пацијената је свуда смањен па их је у Врању тренутно 25 док у Расинском округу други дан заредом нема новоинфицираних коронавирусом.

Подели на: