Најновије вести

Приштинска делегација сутра са Гренелом и О”Брајаном

Приштинска делегација, коју предводи премијер Авдулах Хоти, сутра би у Вашингтону тебало да има прве билатералне састанке са представницима Беле куће – специјалним изаслаником за дијалог Ричардом Гренелом и саветником за националну безбедност САД Робертом О”Брајаном.

 

На том састанку биће представљени захтеви и конкретни пројекти косовске владе, који се односе на економски развој са различитим инфраструктурним везама и авио-саобраћајем.

Како се додаје, очекује се да ће сличне састанке имати и српска делегација, а на основу договора са сутрашњих састанака, како се тврди, одлучиће се о дневном реду у петак, када ће представници Београда и Приштине седети за преговарацким столом у Белој кући.

Постоји могућност да председик САД Доналд Трамп присуствује том састанку на кратко, али та инфромација није потврђена.

Косово онлајн наводи и да се делегација из Приштине састала током дана са представницима породице браће Битици, којима је пренела да ће њихово питање бити покренуто на састанку са српском страном.

Такоде, приштинска делегација је данас имала састанак са албанским бизнисменима који живе и раде у САД, а који су изразили интересовање за инвестирање на подручју Косова и Метохије.

Подели на: