Најновије вести

Седам кућа спремно за усељење

Министарство за заједнице и повратак

 

Новосаграђене куће у општинама Обилић и Грачаница спремне су за усељење интерно расељених и повратничких породица, кажу надлежни у Министарсву за заједнице и повратак након извршеног техничког пријема. Нове куће добиће две породице у општини Обилић и пет породица у општини Грачаница. Чланови породица којима су куће изграђене кажу да нове куће за њих значе сигурност и уверење да за њих долазе боља времена, јер све што је пре много времена обећано коначно је и остварено. Неки од њих су годинама уназад живели у старим и оронулим кућама, са више чланова у једној просторији.
Брачни пар Ђорђевић има једно дете и, како су рекли, пружена им је шанса да по повратку на Косово граде сигурнију будућност, али и планирају проширење породице. Породице којима су изграђене куће добиће и подстицајна средства у циљу самозапошљавања и остваривања сопствених прихода за живот.
-Свака успешно завршена прича је мотив за мене лично и за институцију коју водим да се снажније боримо да овако задовољних породица буде што више. На том задатку имамо огромну подршку Канцеларије Европске уније на Косову и на томе сам им веома захвалан. Породицама за чије је куће извршен технички пријем, желим сву срећу у новим домовима, каже министар Далибор Јевтић.
Техничком пријему кућа, поред званичника Министарства за заједнице и повратак, присуствовали су и званичници општинских власти и представници Међународне организације за миграције (ИОМ), која је партнер у реализацији пете фазе пројекта ”Повратак и реинтеграција на Косову” у склопу којег су поменуте куће изграђене.   М.Ч.

 

Подели на: