Најновије вести

Спирић: Осуђујем сваки напад и насиље, али сматрам срамним нападе на општину Косовска Митровица

У тренутку када све институције дају свој максимум у борби против корона вируса апсолутно је недопустиво да било ко напада на српске институције паушалним оценама и лажима, наводи председник ПО Општине Косовска Митровица Александар Спирић.

 

Пре свега, као представник наше општине најоштрије осуђујем сваки напад и осуђујем свако насиље без обзира на то ко су жртве или починиоци тог злодела, и не само то већ захтевам од надлежних органа да одговорне пронађу и процесуирају.

Са друге стране сматрам апсолутно срамним нападе на општину Косовска Митровица и покушај да се на било који начин јучерашњи инцидент доведе у везу са нашом институцијом која у овим временима настоји да буде на услузи свим грађанима а посебно оним најугроженијим. Сам инцидент, по изјавама надлежних, се десио ван просторија наше институције” рекао је Спирић.

Наводи да јучерашњи случај има више непознаница о којима одговор мора дати истрага. Обавештава јавност да је због спречавања ширења корона вируса Завод за јавно здравље донео одлуку којом се препоручују да општинске службе не раде у згради општине од 7 до 12 сати у периоду од 24.4. до 30.4. јер се у то време врши како наводе дезинфекција просторија, јер “имамо једног запосленог код кога је доказан корона вирус”.

“У поменуто време дакле наша општина није могла да пружа услуге грађанима у просторијама општине, а наше службе су радиле на терену, као што сам и ја лично био у посети градилишту на коме се врши градња станова за грађане уз “Самачког блока”

“Користим прилику да још једном затражим да се овај случај подробно испита али и да свако покаже одговорност за изговорене речи, јер је апсолутно недопустиво да се напада наша општина као српска институција која у овим временима има огромну одговорност по питању подршке нашим грађанима.Без обзира на ове беспризорне нападе и клевете општина ће наставити да буде сервис грађана и пружа подршку свима у борби против корона вируса” закључио је Спирић.

Подсетимо. јуче је нападнута екипа РТВ Пулс у близини Општине Косовска Митровица, објавио је Косово онлине, позивајући се на Контакт плус радио и Н1.

Подели на: