Најновије вести

Српска листа: Исписивање графита најновији пример етничке нетрпељивости

Српска листа осудила је исписивање графита “УЧК” у Бабином Мосту и у свом саопштењу навела да “у неспособности албанских лидера да решавају проблеме Албанаца на Косову и Метохији, сви поједначно, а посебно они који намеравају да формирају нову Владу у Приштини прибегавајући јефтиним политички паролама, за резултат имају подизање тензија услед којих страдају српска имовина и српски народ”.

 

Из Српске листе додају да је исписивање увредљивих графита на основној школи и културном центру у Бабином Мосту су најновији пример етничке нетрпељивост према свему што је српско на Косову и Метохији, а на шта очи затвара читава међународна заједница.

Српска листа најоштрије осуђује овај вандалски чин, а народ позива на мир и суздржаност.

“Ми смо своји на своме, на Косову и Метохији, и немамо разлога да се било коме додворавамо и да пред било ким сагињемо главу. А лажним душебрижницима из Приштине који би да прекину пупчану везу између Београда и Срба на Косову и Метохији да то нико никада неће моћи да прекине, и да је 96% Срба подршком Српској листи послало јасну поруку да нам је примарни интерес очување везе са нашом државом Србијом те поручујемо да би права брига за мир на Косову и Метохији била показано ако би се расветлили овакви напади на Србе и они у будућности спречили, али и када би се открили налогодавци и извршиоци злочина над Србима пре, у току, и након рата 1999. године”, истиче се у саопштењу.

“А за фингирање мултиетничности на Косову и Метохији, које планирају албански лидери да реализују уз помоћ приватних Срба, нека наставе у Приштини да договарају са Радом Трајковић, Ненадом Рашићем, Јаблановићима и Слободаном Петровићем, српски народ је о тим ликовима своје рекао на изборима, а Српска листа на то никада и ни за шта неће пристати”, закључује се у саопштењу Српске листе.

Подели на: