Најновије вести

Стано: Наставак разговора о невећинским заједницама и имовини

Портарол ЕУ Петер Стано најавио је да ће се ове недеље у Бриселу наставити разговори главних преговарача Београда и Приштине о темам покренутим на последњем састанку на највишем политичком нивоу.

 

“Наставиће се разговори о темама покренутим на последњем високополитичком састанку. Ради се о аранжаманима о невећинским заједницама и решавању међусобних финансијских потраживања и имовине, што је до правнообавезујућег споразума”, каже Стано.

Упитан за примену споразума потписаних у Вашингтону, Стано оцењује да су Србија и Косово у Белој кући потписале “изразе њихове појединачне билатералне посвећености САД”, а да детаљи потписаних обавеза треба да се испуне “у складу са европским аспирацијима” обе стране.

“Потписани документ у Вашингтону се заснива на претходним споразумима и обавезама из дијалога и може да буде добар допринос постизању свеобухватног правнообавезујућег споразума о нормализацији односа”, закључује Стано.

Раније је најављено да ће се делегације Беогрда и Приштине 17. септембра састати на новој рунди експертских разговора у Бриселу.

Подели на: