Најновије вести

Тачи: Састанак у Вашингтону је златна прилика

Косовски председник Хашим Тачи изјавио је да је предстојећи састанак у Вашинготину од посебног значаја, и да је оптимиста да је на њему могуће постићи спаразум са Београдом.

 

Хашим Тачи је изјавио Гласу Америке да очекује обострану вољу да се озбиљно ради на постизању важног споразума у корист оба народа.

“Веома је важно да су обе наше земље, и Косово и Србија, показале своју посвећеност, али и уверење да ће овај процес водити САД. Дакле, то је златна прилика за постизање важног споразума и за сигурну будућност обе земље у погледу развоја и евроатланских вредности”, рекао је Тачи.

Каже да делегација Приштине има пуно поверење у посвећеност амбасадора Гренела, а сада и целог тима администрације САД који ће бити укључен.

“Са друге стране, мислим да је то прилика коју ниједна страна не жели да изгуби, јер негативан приступ који тамо буде представљен имаће цену, а Косово није спремно да плати цену, али је спремно да искористи прилику”, навео је Тачи.

Додао је да Приштина у Вашингтону жели “потпуно поштовање Устава Косова”.

“Поштовање свега што смо постигли, тј. слободу, независност, суверенитет, с друге стране поштујући међународне принципе и стандарде, али и добросуседство. Дакле, мислим да ствари иду у добром правцу за постизање договора 27. јуна. Оптимистичан сам да то може да се постигне, мада ће то бити изузетно тешко”, навео је Тачи.

Подели на: