Најновије вести

Тачи: Спремни смо за дијалог, морамо брзо у том правцу

Косовски председник Хашим Тачи изјавио је да су у Приштини спремни за дијалог са Београдом, да морају брзо да крену у том правцу, изразивши оптимизам да споразум може да буде постигнут ове године.

 

Србија има обавезе, нећемо да дозволимо да се крши суверенитет Косова. Може ли договор да се постигне током ове године, оптимистичан сам да ће се ствари кретати у правом смеру. Јасно је да је наша дестинација део европске породице”, рекао је Хашим Тачи на конференцији за медије у Приштини.

О представљању Приштине у дијалогу, рекао је да треба да буду задовољни могућношћу координације институција, да су овлашћења одвојена, али да “пред Србијом сви морају да буду уједињени”.

Он је изразио захвалност влади због уклањања било каквог изговора који је, како каже, “Србија користила да избегне дијалог”.

“Косово је јасно у ономе што жели у дијалогу. Изнад свега, Косово је у овом процесу заједно са Сједињеним Државама и свим другим савезницима. Морамо што пре да кренемо у том правцу да бисмо постали део НАТО и ЕУ”, изјавио је Тачи.

Подели на: