Најновије вести

У претходна 24 сата нема преминулих од ковида 19

Ниједан пацијент није преминуо од ковида 19 у претходна 24 сата. Тестирано је 5.998 особа од којих је 105 било позитивно.

 

На сајту www.covid.19.rs објављено је да су хоспитализоване 744 особе, а да је на респиратору 12 пацијената.
Од почетка епидемије тестирано је 209.797 особа а број потврђених случајева је 11.024. Преминуло је укупно 237 особа, што значи да је проценат смртности 2,15 одсто.

Иако је укинуто ванредно стање, нису укинуте ванредне мере. Епидемиолози поручују да је и даље потребно одржавати физичку дистанцу, избегавати контакте и носити опрему тамо где је то потребно.
Такође, од данас ће бити либералније мере на границама. Свима који улазе у Србију више није неопходан негативни тест на коронавирус, нити дозвола комисије. Ту одлуку усвојила је Влада Србије на препоруку Кризног штаба. Свим особама које улазе на територију Србије биће уручивана здравствена упозорења.

Председник Александар Вучић приредио је пријем за лекаре и медицинске сестре из целе Србије који су били ангажовани у ковид болницама, захвалио им на свему што су учинили током борбе против ковида 19 и на сваком спасеном животу.

Подели на: