Најновије вести

Усвојен буџет за 2021. годину

Општина Грачаница

 

На седмој редовној седници одборници Скупштине општине Грачаница једногласно су усвојили буџет за 2021. годину у износу од 6.917.285 евра, од чега је за капиталне пројекте намењено 2.145.185 евра. Пре усвајања, предлог буџета за наредну години одборницима је још једном образложио директор одељења за финансије и буџет Славиша Ничић.
На истој седници одборници су усвојили и извештај о раду грађевинске и пољопривредне инспекције за 2019. годину, који је представио директор Одељења инспекције Милош Аритоновић.
Службеник за образовање Бобан Маринковић присутне одборнике информисао је о почетку школске 2020/21 . године на предлог директорице Одељења за образовање и културу Бранкице Нићић. Маринковић је истакао да је локална самоуправа и ове године пружила сву техничку помоћ за почетак наставе, да је извршена дезинфекција школских објеката и да су подељена дезинфекциона и хигијенска средства.
На седници је формирана петочлана Комисија за разматрање имовинско правних захтева грађана, на предлог председавајућег СО Љубише Караџића.
Под тачком разно, одборница др Зорица Недељковић информисала је одборнике о напорима Одбора за посебне потребе о отварању Канцеларије намењене овој групи људи.

М.Ч.

Подели на: