Најновије вести

Ватрогасна возила за Звечан и Зубин Поток

На захтев градоначелника Зубиног Потока и Звечана, Агенција за вандредне ситуације и Министарство унутрашњих послова Косова је овим општинама донирала два савремена ватрогасна возила.

 

Примопредаји ватрогасних возила у Приштини присуствовали су ватрограсци и командири ватрогасних станица из Звечана и Зубиног Потока, који су се захвалили на донацији рекавши да ће им ова возила умногоме олакшати рад.

„Нама је оваква донација од великог значаја, нормално да ћемо бити ефикаснији,бржи и бољи са новим камионом. Ово је специјализовано возило које ће нама пуно значити. До сада смо радили све интервенције само са једним камионом који и није у потпуности био технички исправан“, рекао је Командир ватрогасне станице у Звечану Јанко Радомировић.

„Захваљујем се Агенцији и Министарству унутрашњих послова на донацији која ће умногоме многоме помоћи ватрогасцима у извршавању задатака, а такође ће допринети безбедности грађана од пожара“,истакао је Командир ватрогасне станице у Зубином Потоку Саша Божовић.

Заменик министра унутрашњих послова Милан Радојевић и директор одељења Ватрогасне службе и спасавања Мулабези Миљаим истакли су значај донације.

„Ово је велика помоћ за Општине Зубин Поток и Звечан. Искрено се надам да ће бити што мање коришћена.Верујем да ће Министарство унутрашњих послова и убудуће сарађивати са општинама и излазити у сусрет захтевима градоначелника, у складу са нашим могућностима“, рекао је заменик министра унутрашњих послова Милан Радојевић.

„Данас делимо два возила општини Зубин Поток и Звечан, која ће њиховим корисницима добродоћи јер су до сада имали стара возила. Захваљујући новим возилима могу се очекивати брже и ефикасније интервенције“, истакао је Мулабези.

Ватрогасне станице у Зубином Потоку и Звечану су на овај начин добиле значајно појачање у гашењу пожара који су у летњем периоду чести у у близини такозваног „Малог Звечана“ и тврђаве.

Подели на: