Најновије вести

Вучић и Ердоган: После пандемије настављамо економску сарадњу

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са председником Републике Турске Реџепом Тајипом Ердоганом. Турски председник је рекао да је својим позивом желео да изрази подршку председнику Вучићу и грађанима Србије у борби против заразне болести Ковиђ19.

 

Осим на пријатељској подршци, председник Вучић је председнику Ердогану захвалио на конкретној помоћи у заштитној опреми коју је Турска пре два дана послала у Србију, нагласивши да је она симбол разумевања и пријатељства двеју земаља, посебно кад се зна да Турска има више од 40.000 оболелих.

Председник Вучић и председник Ердоган су међусобно изразили жаљење због жртава болести у Србији, односно у Турској. Они су такође изразили наду да ће предузете одговорне мере предострожности допринети да губитак људских живота буде што мањи, а да ће економске мере утицати на то да Србија, односно Турска, испуне своје планове за будућност.

Двојица председника су се сагласили да коронавирус не разликује нације и религије и да је сарадња међу државама од пресудног значаја за успешно супротстављање ширењу заразе у свету.

Председник Вучић и председник Ердоган су се договорили да се, убрзо по окончању пандемије, састану и наставе разговоре о српско-турској економској сарадњи, као и сарадњи у другим областима.

Подели на: