Најновије вести

Вучић и Мишел: ЕУ и Западни Балкан упућени једни на друге

Председник Србије Александар Вучић разговарао је, уочи поподневног видеоконференцијског Самита ЕУ-Западни Балкан, са председником Европског савета Шарлом Мишелом, а саговорници су се сагласили да се показало да су, и у условима пандемије корона вируса, ЕУ и Западни Балкан упућени једни на друге.

Вучић је захвалио на значајној помоћи ЕУ становницима Србије, док је Мишел истакао солидарност коју је Србија показала упутивши помоћ становницима Италије и помажући у региону Западног Балкана.

Европски званичник је рекао да је Европска унија посвећена европској перспективи Западног Балкана и даљем јачању и интензивирању своје подршке политичким, економским и друштвеним реформама у региону.
Европска унија је издвојила 3,3 милијарде евра за помоћ региону, имајући у виду и последице ковиђ19 по привреде Западног Балкана, саопштио је председник Европског савета.
Двојица саговорника су разговарали и о следећим корацима на европском путу Србије.
Председник Вучић је рекао да Србија наставља процес реформи с циљем придружења Европској унији.
Председник Вучић и председник Мишел су разговарали и о регионалној ситуацији, наглашавајући опредељеност Србије за политику мира и сарадње на Западном Балкану.

Подели на: